Єдиний представник
       
  Головна Карта сайту
Імміграція до Великобританії
Візи до Великобританії
Візи на заморські території
Віза в США, Канаду, Ірландію
Освіта у Великобританії
Повернення податків
Нерухомість
Реєстрація компаній
Апеляції
Апостилювання британських документів
Послуги і вартість
Новини
Контакти


  Підписатися на новину  Задати запитання

Єдиний представник

Єдиний представник це особа, яка створює відділення, філію іноземної компанії у Великобританії. Компанія не повинна мати вже існуючих філій, відділень або інших представників у Великобританії.

Заява на дану імміграційну  категорію подається тільки в Британське консульство за кордоном. Іммігрант іншої категорії не може змінити свій імміграційний статус на статус єдиного представника перебуваючи у Великобританії. Подавати заяву на дану імміграційну категорію можуть тільки кандидати, які не є громадянами EEA.

Право подачі заяви на надання статусу єдиного представника

Мажоритарний акціонер компанії не має права звертатисяся з заявою про надання даної імміграційної категорії. Таке право він має тільки у випадку, якщо у нього є документальний доказ, що:

  • він протягом деякого часу працював у дочірній компанії та  займав у ній керівну посаду;
  • уповноважений приймати рішення без узгодження з дочірньою компанією;
  • був прийнятий на роботу у дочірну компанію за межами Великобританії;
  • працює у дочірній компанії, а не діє в якості агента компанії, працюючого на комісії;
  • в змозі утримувати і забезпечувати житлом себе та іших, хто перебуває у нього на утриманні, без використання громадських фондів.

Документи

Документи  роботодавця:

  • фінансові документи (щорічний бухгалтерський звіт, виписки з банківських рахунків, податкові документи);
  • документи, підтверджуючі власність на активи дочірньої компанії;
  • дозвіл державного органу на створення корпорації (у випадку товариства з обмеженою відповідальністю);
  • будь-які друковані матеріали, брошури,інформація про компанію;
  • роздрук веб-сайту (при наявності);
  • докази тривалості існування компанії;
  • лист від компанії з намірами відкрити філію або відділення у Великобританії в рамках проекту, мета якого - одержання компанією прибутків;
  • лист від компанії, підтверджуючий призначення кандидата в якості єдиного представника компанії, в якому визначений термін найму на  роботу, зарплата и зміст роботи;
  • документи, підтверджуючі, що кандидат пропрацював у компанії чималий час;
  • контракт про наймання на роботу компанією;
  • докази того, що кандидат займає керівну посаду в іноземній компанії і уповноважений приймати рішення від імені компанії.

Цей список не є вичерпаним, і дипломатичне представництво Великобританії може запитати додаткову інформацію та документальне підтвердження. 

Документи кандидата:

  • оригінал паспорту основного кандидата та  паспортів його утриманців, якщо вони є;
  • дві фотокартки основного кандидата  та , утриманців, якщо вони є; 
  • квитанцію про сплату мита за розгляд заяви;
  • докази зв’язку утриманців з основним  кандидатом;
  • оригінали виписок з банківських рахунків за останні 3 місяці;
  • підтвердження членства в професійних організаціях.

Термін дії візи

Максимальний період дії візи для єдиного представника - 2 роки. У той же час, кандидат завжди може подати заяву на продовження дозволу залишитися в країні при умові, що дочірна компанія продовжує контракт про найм на роботу. 

Дозволена робота

Єдиний представник може створити комерційні структури дочірної компанії у Великобританії в формі зареєстрованого відділення або перебуваючого в повній власності філії.

Не дозволяється:

  • займатися власним бізнесом або представляти яку-небуть іншу компанію перебуваючи у Великобританії;
  • влаштовуватися на будь-яку оплачувану або неоплачувану роботу за наймом перебуваючи у Великобританії.

Єдиний кандидат може бути лише прямим представником іноземної компанії та не може змінювати роботу перебуваючи у Великобританії. 

Одночасно у Великобританії може перебувати тільки один представник іноземної компанії. У випадку, якщо іноземна компанія призначає керівника в якості єдиного представника, раніше займаючого цю посаду, кандидат може звертатися з заявою про дозвіл на роботу(йому необхідно залишити Великобританію, щоб подати заяву на в’їзд в країну за дозволом на роботу).

Однак, якщо раніше займаючий цю посаду єдиний представник має дозвіл  на перебування у Великобританії протягом  двох років, то йому не потрібно подавати заяву про дозвіл на роботу і він може залишитися у Великобританії, навіть якщо у дочірній компанії був призначений новий керівник.

Продовження дозволу на перебування у Великобританії

Єдиний представник повинен надати документальні підтвердження того, що:

  • іноземна компанія як і раніше існує, і її основне місце провадження бізнесу знаходиться за межами Великобританії;
  • кандидат заснував зареєстроване відділення або в філію та відповідає за представництво у Великобританії.
  • компанія бажає, щоб кандидат керував роботою її філії у Великобританії.

Максимальний термін продовження візи може бути три роки.

Члени сім'ї

Члени сім'ї єдиного представника (дружина, чоловік, діти) мають право на отриамання візи в якості утриманців на період перебування єдиного представника при умові, що вони мають засоби на існування без звернення до громадських фондів.

Зміна статусу

Єдині представники можуть, не залишаючи Великобританії, змінити свій імміграційний статус на:

  • візу чоловіка/дружини (за певних умов);
  • священник (за певних умов).

Перспектива отримання постійного місця проживання

Єдині представники, які залишалися у Великобританії протягом  5 років, можуть подавати заяву на отримання постійного місця проживання у Великобританії, за умови, що вони всі ці 5 років працювали в материнській компанії єдиним представником.

Послуги і вартісь по даній імміграційній категорії

Квартири подобово у Києві

Новини