Tier 5. Тимчасові працівники та мобільна молодь
       
  Головна Карта сайту
Імміграція до Великобританії
Візи до Великобританії
Візи на заморські території
Віза в США, Канаду, Ірландію
Освіта у Великобританії
Повернення податків
Нерухомість
Реєстрація компаній
Апеляції
Апостилювання британських документів
Послуги і вартість
Новини
Контакти


  Підписатися на новину  Задати запитання

Tier 5. Тимчасові працівники та мобільна молодь

Дана імміграційна категорія дозволяє відвідати Великобританії з метою стажування, тимчасової роботи, ознайомлення з культурою Великобританії тощо.

До Tier 5 входить дві категорії:

  • мобільна молодь;
  • тимчасові працівники.

На даний час громадяни України не можуть відвідати Великобританію по категорії Tier 5 мобільна молодь.

Тимчасові працівники:

  • Charity Workers - працівники благодійних організацій;
  • Creative and Sporting - спортсмени та творчі працівники;
  • Religious Workers - релігійні працівники;
  • International Agreement - для працівників за міжнародними угодами;
  • Government Authorised Exchange - схеми обміну та стажування затверджені урядом Великобританії. 

Імміграційні правила

  • з Tier 5 не можливо перейти на іншу імміграційну категорію або підкатегорію Tier 5;
  • Tier 5 віза не продовжується у Великобританії;
  • постійне місце проживання отримати не можливо. Кандидат зобов'язаний покинути Великобританію по завершенню терміну дії візи.

Кандидат по Tier 5 повинен набрати 40 балів:

  • наявність спонсора у Великобританії - 30 балів;
  • наявність достатньої кількості коштів - 10 балів.

Кадидат повинен показати наявність коштів у розмірі GBP 945 на себе та GBP 630 на кожного члена сім'ї, якщо вони їдуть з ним.

Від кандидата не вимагається офіційний доказ знань англійської мови.

Спонсор повинен отримати дозвіл (License of Sponsorship) від імміграційних служб Великобританії перед тим як запросити іноземця по даній категорії.

Charity Workers - працівники благодійних організацій

Дана категорія призначена для працівників, які планують тимчасово виконувати добровільну неоплачувану роботу  у Великобританії безпосередньо пов'язану з діяльністю їх спонсора.

Кандидат не повинен претендувати на постійне працевлаштування та повинен покинути Великобританії по закінченню дозволеного строку перебування у країні.

Creative and Sporting - спортсмени та творчі працівники

Спортсмен повинен довести свої спортивні успіхи та довести, що його робота буде вагомим внеском у розвиток спорту у Великобританії.

Творчі працівники (актори театру та кіно, танцівники тощо) повинні довести, що вони будуть працювати у відповідній сфері та не складатимуть конкуренцію місцевим діячам. За певних умов творчі працівники можуть працювати за декількома контрактами на декількох працедавців.

Кандидат не повинен претендувати на постійне працевлаштування та повинен покинути Великобританії по закінченню дозволеного строку перебування у країні.

Religious Workers - релігійні працівники

Дана категорія призначена для працівників, які планують тимчасово виконувати роботу  у Великобританії безпосередньо пов'язану з діяльністю церкви.

Кандидат повинен довести, що він не буде складати конкуренцію місцевим діячам, не повинен претендувати на постійне працевлаштування та повинен покинути Великобританії по закінченню дозволеного строку перебування у країні. Спонсор повинен довести можливість забезпечити працівника житлом та підтримувати його матеріально.

International Agreement - для працівників за міжнародними угодами

До таких угод належать:

  • Генеральна угода з торгівлі (GATS);
  • угоди між Великобританією та іншою державою;
  • контракти для працівників іноземних урядів та міжнародних організацій;
  • контракти для приватних працівників в будинках дипломатичного персоналу.

Government Authorised Exchange - схеми обміну та стажування затверджені урядом Великобританії

Це спеціальна категорія за якою кандидат може приїхати до Великобританії з метою обміну знаннями та досвідом, стажування та знайомства з культурними та соціальними аспектами життя  в країні.

Спонсором виступає організація у Великобританії, яка має спеціальний дозвіл від уряду.

Робота, яку буде виконувати кандидат повинна бути кваліфікованою, не нижче рівня NVQ 3 по британським освітнім стандартам. Кандидат не може змінити імміграційного статусу та повинен покинути Великобританію по завершенню програми.

Тривалість програм 12 місяців.

У випадку відмови у видачі візи, кандидат має право на адміністративний перегляд справи протягом 28 днів з дати отримання повідомлення про відмову у видачі візи.

Кандидат має обмежене право на апеляцію.

Зразок візи:

Послуги і вартість по даній імміграційній категорії:

  • допомога в отриманні спонсорської ліцензії (License of Sponsorship) роботодавцю;
  • контакти з UKVI відносно вашої справи та видача Sponsorship Certificate;
  • допомога в отриманні візи основному кандидату та членам сім'ї;
  • подача документів на адміністративний перегляд.
Квартири подобово у Києві

Новини